පොල් පුඩ්ං - 2 ක්රමය
අවශ්ය ද්රව්ය
- උකු පොල් කිරි කෝප්ප 3 යි
- බිත්තර 10 යි
- සීනි මේස හැදි 8 යි
- වැනිලා තේ හැදි 3යි
- කලරින්
- කජු මද
- මුද්දරප්පලම්
- කපාපු පොල් මේස හැදි 3 යි (ඩෙසිකේටඩ්)
සාදන ක්රමය
- කජු මද කුඩා කැබලිවලට කපා,රන්වන් පැහැය වනතෙක් බැද ගන්න.
- කපාපු පොල් කබලේ රන්වන් පැහැයට බැද ගන්න.
- බිත්තර 10 කඩා බදුනකට දමා සීනි දියවෙනතුරු ගසා ගන්න.
- එය පොල් කිරි සමග කලවම් කර හොදින් ගසා ගන්න.
- එයට මුද්හාදරප්පලම් උඩින් ඉස, වැනිලා හා කලරින් එකතු කර සුදුසු බදුනකට දමා වාෂ්පයෙන් තම්බා ගන්න.
- සකසා ගත් පසු බැදගත් කජු හා කපාපු පොල් උඩින් ඉස ගන්න.
No comments:
Post a Comment