මාලු කල් තබා ගැනීම
අවශ්ය ද්රව්ය
- මාලු කිලෝ 1 යි
- ගම්මිරිස් ග්රෑම් 100 යි
- ගොරකා කෑලි 25 යි
- ලුණු සෑහෙන පමණ
සාදන ක්රමය
- මාලු පෙති කපා හොදින් සෝදාගෙන දිය බේරෙන්නට තබන්න.
- ලුණු සහ ගම්මිරිස් සිනිදුව අඹරා ගන්න.
- බදුනක් ගෙන කුරුදුපොතු ටික පතුලටම දමන්න.
- පසුව මාලු පෙති දමා ඒ මත ඇඹරෑ ගම්මිරිස් හා ගොරකා මිශ්රණය හොදින් වත් කරන්න.
- කබලේ දමා රත්කර ගත් කරපිංචා කොළ ද එයට දමන්න.
- තැම්බීගෙන එන විට බදුන වරින් වර සොලවමින් ඉස්ම සිදෙන තෙක් උයාගන්න.
- දින 10-12ක් තබා ගත හැකිය.
No comments:
Post a Comment