Search This Blog

Thursday, October 24, 2019

යෝගට් - How to make Yogurt

යෝගට්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
  • එළකිරි ලීටර් 06 යි
  • පිටිකිරි තේ හැදි 08 යි
  • සීනි ග්‍රෑම් 500 යි
  • ජෙලටීන් ග්‍රෑම් 50 යි
  • යෝගට් කෝප්ප 01 යි
  • එග් යෙලෝ
  • වැනිලා
  • ස්ටෝබෙරි හා මිදි
සාදන ක්‍රමය
  • එළකිරි, පිටිකිරි,සීනි හෝදින් දියකර ලිප තබා සෙන්ටිග්‍රේට් අංශක 48 දක්වා උණු කරන්න.
  • ඒ අතර ජෙලටීන් උණුවතුරට මිශ්‍රකොට එය ඉහත මිශ්‍රණයට දමා කැටි ගැසෙන්නට නොදී හැදි ගාමින් කලතන්න.
  • ඉන්පසු මිශ්‍රණය ලිපෙන් බා එයට එග්යෙලෝ, වැනිලා, මිදි, ස්ටෝබෙරි ආදිය දමා සෙන්ටිග්‍රේට් අංශක 40 ක උණුසුම අඩු වු පසුව යෝගට් කෝප්පය මිශ්‍ර කර ගන්න.
  • ඉන්පසුව කෝප්පවලට දමා නිවෙන්නට හරින්න.


No comments:

Post a Comment

සව් කිරි

සව් කිරි   අවශ්‍ය දුව්‍ය සව් ඇට මේස හැදි 4 යි පොල් කිරි කෝප්ප 2 යි සීනි මේස හැදි 3 යි වියළි මිදි මේස හැදි 1 1/2 යි ලුණු ස්වල්...