වැලිතලප
අවශ්ය ද්රව්ය
- පිටි කිලෝ ග්රෑම් 01 ක්
- සීනි කිලෝ ග්රෑම් 01 ක්
- පොල් ගෙඩි 2 ක්
- ලුණු ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
- පළමුව සිහින්ව ගාගත් පොල් ටිකට වතුර ස්වල්පයක් දමා මිරිකා ගන්න.
- ඉන්පසුව පොල්වලට ලුණු ස්වල්පයක් දමා කලවම් කරන්න.
- දැන් එයටම හාල් පිටි ටිකෙන් ටික එකතු කරමින් කැට කරන්න.
- වරින් වර අත වතුරින් තෙමා ගෙන මෙය කලවම් කල යුතු අතර ඉතා සිහින් කැට බවට පත්කර ගත යුතු ය.
- කුඩා කැට බවට පත් වු පසු ස්ට්මර් එකක තබා වාෂ්පයෙන් තම්බා ගන්න.
- දැන් සීනි ස්වල්පයක් භාජනයකට දමා ළිප තබන්න.
- සීනි ටික දුඹුරු පැහැයට හැරි කර විගෙන එන විට උණු වතුර ටිකක් දමන්න.
- ඉන්පසු එයටම ඉතිරි සීනි ටික ද එකතු කර හොදින් උණු කර ගන්න.
- මෙය පත් පැණි විගෙන එන විට තම්බා ගත් පිටි ටික කැට කඩා එයට එකතු කර හොදින් කලවම් කර ගන්න.
- ඉන්පසු කෙසෙල් කොළයකට දමා තුනී කර කැලි කපා ගන්න.
No comments:
Post a Comment