සීනි සම්බෝල
අවශ්ය ද්රව්ය
- ලොකු ලුනු කිලෝ 1/4 යි
- රතු ලුනු කිලෝ 1/4 යි
- උම්බලකඩ කූඩු මේස හැදි 1 යි
- කරපිංචා, රම්පේ
- සියඹලා ඉස්ම මේස හැදි 1 යි
- සීනි තේ හැදි 1/2 යි
- තෙල් කෝප්ප 1 යි
- මිරිස් කුඩු අවශ්ය පමණ
- ලුණු අවශ්ය පමණ
සාදන ක්රමය
- පළමුව ලුනු වර්ග දෙකම සිහින්ව ලියාගෙන දුඹුරු වනතෙක් බැදගෙන තෙල් බේරෙන්නට පත්තර පිටුවක දමන්න.
- තෙල් මේස හැදි 1/2 ක් රත්කර කරදමුංගු, කරාබු නැටි, කරපිංචා, රම්පේ තෙම්පරාදු කර මිරිස් කුඩු එකතු කරන්න.
- උම්බලකඩ කුඩු, බැදගත් ලුනු, සියඹලා හා ලුණු දමා විනාඩි 2ක් පිසගන්න.
- ඉන්පසු සීනි මිශ්ර කර ළිපෙන් ඉවත් කරන්න.
No comments:
Post a Comment