Search This Blog

Monday, October 7, 2019

බෝංචි තෙම්පරාදුව

බෝංචි තෙම්පරාදුව


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
  • බෝංචි ග්‍රෑම් 500
  • රතුලුනු ග්‍රෑම් 50
  • මිරිස් කුඩු මේස හැදි 1 යි
  • ලුණු ස්වල්පයක්
  • කහ කුඩු මේස හැදි 1 1/2 යි
  • උම්බලකඩ කුඩු මේස හැදි 1 1/2 යි
  • කරපිංචා (කොළ කැබලි කඩාගන්න)
  • පොල් බෑයක මිටිකිරි හා දියකිරි
  • තක්කාලි ග්‍රෑම් 100
  • පොල්තෙල් ස්වල්පයක්
  • උලුහාල් ඇට කිපයක් 
සාදන ක්‍රමය
  • බෝංචි සෝදා රේණු ඉවත්කර අගලක් පමණ දිග කැබලිවලට කපාගන්න.
  • ඉන්පසු රතුලුනු පොතුහැර සිහින්ව ලියා ගන්න.
  • බෝංචි සමග රතුලුනු, මිරිස්, කහ, ලුණු සහ උම්බලකඩ කුඩු අනාගෙන කිරි වර්ග දෙකම දමා හිදෙන තුරු තම්බා ගන්න.
  • ඉන්පසුව බෝංචි උයාගත් ඇතිළියෙන් බෝංචි දිසියකට අස්කර පොල්තෙල් ස්වල්පයක් ඇතිළියට දමා නටවා ගන්න.
  • නටන තෙල්වලට සිහින්ව කපාගත් තක්කාලි, උලුහාල් සහ කරපිංචා දමා හොදින් බැදගන්න.
  • ඊටම උයාගත් බෝංචි එකතු කර බෝංචි කැබලි සියල්ල තෙල්වල තැවරෙන තුරු පෙරළා ගන්න.    



No comments:

Post a Comment

සව් කිරි

සව් කිරි   අවශ්‍ය දුව්‍ය සව් ඇට මේස හැදි 4 යි පොල් කිරි කෝප්ප 2 යි සීනි මේස හැදි 3 යි වියළි මිදි මේස හැදි 1 1/2 යි ලුණු ස්වල්...