බෝංචි තෙම්පරාදුව
අවශ්ය ද්රව්ය
- බෝංචි ග්රෑම් 500
- රතුලුනු ග්රෑම් 50
- මිරිස් කුඩු මේස හැදි 1 යි
- ලුණු ස්වල්පයක්
- කහ කුඩු මේස හැදි 1 1/2 යි
- උම්බලකඩ කුඩු මේස හැදි 1 1/2 යි
- කරපිංචා (කොළ කැබලි කඩාගන්න)
- පොල් බෑයක මිටිකිරි හා දියකිරි
- තක්කාලි ග්රෑම් 100
- පොල්තෙල් ස්වල්පයක්
- උලුහාල් ඇට කිපයක්
සාදන ක්රමය
- බෝංචි සෝදා රේණු ඉවත්කර අගලක් පමණ දිග කැබලිවලට කපාගන්න.
- ඉන්පසු රතුලුනු පොතුහැර සිහින්ව ලියා ගන්න.
- බෝංචි සමග රතුලුනු, මිරිස්, කහ, ලුණු සහ උම්බලකඩ කුඩු අනාගෙන කිරි වර්ග දෙකම දමා හිදෙන තුරු තම්බා ගන්න.
- ඉන්පසුව බෝංචි උයාගත් ඇතිළියෙන් බෝංචි දිසියකට අස්කර පොල්තෙල් ස්වල්පයක් ඇතිළියට දමා නටවා ගන්න.
- නටන තෙල්වලට සිහින්ව කපාගත් තක්කාලි, උලුහාල් සහ කරපිංචා දමා හොදින් බැදගන්න.
- ඊටම උයාගත් බෝංචි එකතු කර බෝංචි කැබලි සියල්ල තෙල්වල තැවරෙන තුරු පෙරළා ගන්න.
No comments:
Post a Comment