Search This Blog

Saturday, September 7, 2019

පරිප්පු හොද්ද

අද අපි පරිප්පු හොද්දක් රසට හදා ගන්නේ කොහොමද කියලා බලමු. ඔයාලා නමි දන්නවා ඇති නේ පරිප්පු හොද්දක් හදන්න නේද ඒ වුනාට දන්නේ නැති අයත් ඇතිනේ එයාලට මේක ගොඩක් වැදගත් වෙයි.

            පරිප්පු හොද්ද

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

  • පරිප්පු අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට
  • උම්බලකඩ 
  • මිරිස් කුඩු
  • කහ කුඩු ස්වල්පයක්
  • රතුලුණු ගෙඩි 10ක් පමණ
  • අමු මිරිස් කරල් 4ක් පමණ
  • කරපිංචා
  • රම්පෙ කුඩා කැබලි
  • පොල් අවශ්‍ය පමණ
  • තෙල් ස්වල්පයක්
  • වියළි මිරිස් කරල් 2 පමණ

සාදන ක්‍රමය

  • පරිප්පු සෝදා ගරාගෙන. මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු සහ ලුණු අවශ්‍ය පමණ දමා අනාගෙන පසෙක තබන්න.
  • ඇතිළියකට තෙල් දමා නටවා ගෙන පොල් කිරි හා පරිප්පු හැරෙන්නට අනෙක් සියලුම ද්‍රව්‍ය දමා සුවද හමන තුරු බැද ගන්න.
  • ඊට පරිප්පු ද එකතු කර පළමුව දියකිරි ද දෙවනුව මිටිකිරි ද දමා පරිප්පු තැම්බෙන තුරු පිසගන්න.

තවත් මේ වගේ රස කෑමක් එක්ක ඉලග පොස්ට් එකෙන් හම්බවෙමු. සුබ දවසක්


1 comment:

  1. වැඩේ ගොඩ දාගත්ත. නියමයි.

    ReplyDelete

සව් කිරි

සව් කිරි   අවශ්‍ය දුව්‍ය සව් ඇට මේස හැදි 4 යි පොල් කිරි කෝප්ප 2 යි සීනි මේස හැදි 3 යි වියළි මිදි මේස හැදි 1 1/2 යි ලුණු ස්වල්...