අද අපි පරිප්පු හොද්දක් රසට හදා ගන්නේ කොහොමද කියලා බලමු. ඔයාලා නමි දන්නවා ඇති නේ පරිප්පු හොද්දක් හදන්න නේද ඒ වුනාට දන්නේ නැති අයත් ඇතිනේ එයාලට මේක ගොඩක් වැදගත් වෙයි.
පරිප්පු හොද්ද
අවශ්ය ද්රව්ය
- පරිප්පු අවශ්ය ප්රමාණයට
- උම්බලකඩ
- මිරිස් කුඩු
- කහ කුඩු ස්වල්පයක්
- රතුලුණු ගෙඩි 10ක් පමණ
- අමු මිරිස් කරල් 4ක් පමණ
- කරපිංචා
- රම්පෙ කුඩා කැබලි
- පොල් අවශ්ය පමණ
- තෙල් ස්වල්පයක්
- වියළි මිරිස් කරල් 2 පමණ
සාදන ක්රමය
- පරිප්පු සෝදා ගරාගෙන. මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු සහ ලුණු අවශ්ය පමණ දමා අනාගෙන පසෙක තබන්න.
- ඇතිළියකට තෙල් දමා නටවා ගෙන පොල් කිරි හා පරිප්පු හැරෙන්නට අනෙක් සියලුම ද්රව්ය දමා සුවද හමන තුරු බැද ගන්න.
- ඊට පරිප්පු ද එකතු කර පළමුව දියකිරි ද දෙවනුව මිටිකිරි ද දමා පරිප්පු තැම්බෙන තුරු පිසගන්න.
වැඩේ ගොඩ දාගත්ත. නියමයි.
ReplyDelete