තල අග්ගලා
අවශ්ය ද්රව්ය
- සුදු කැකුලු හාල් පිටි ග්රෑම් 500 ක්
- තල ග්රෑම් 100 ක්
- සීනි ග්රෑම් 500 ක්
- ගම්මිරිස් ඇට 4-5 ක් පමණ
- වතුර අඩු කෝප්ප 1/2 ක්
සාදන ක්රමය
- හාල් පිටි බැදගන්න. ඉන්පසු ගම්මිරිස් කුඩු කර ගන්න.
- ඉන්පසු බදුනකට සීනි දමා ලිප තබා පත් පැණි වනතුරු උණු කරන්න.
- එය ලිපෙන් ඉවතට ගෙන හාල් පිටි, ගම්මිරිස් කුඩු, තල ඇට දමා මිශ්රකර ගන්න.
- ඉන්පසු හොදින් මිශ්ර වු පසු අතේ බටර් ටිකක් ගාගෙන මිශ්රණයෙන් ටික ටික ගෙන ගුලි සාදා ඒ මත නැවතත් හාල් පිටි කුඩු තවරා ගන්න.
No comments:
Post a Comment