වටලප්පන්
අවශ්ය ද්රව්ය
- හකුරු ග්රෑම් 250 යි
- බිත්තර 4 යි
- පොල් කිරි අඩු කෝප්ප 1 යි
- වැනිලා බිංදු කිපයක්
සාදන ක්රමය
- හකුරු හිනියට ගාගන්න. (කුඩු වන සේ කපා ගන්න)
- එම ගාගත් හකුරුවලට පොල් කිරි දමා හොදින් හැදි ගා මිශ්රකර ගන්න.
- බිත්තර හොදින් ගසා ගන්න.
- ඉන්පසු හකුරු මිශ්රණයට බිත්තර ද එක්කර හොදින් මිශ්ර කර ගන්න.
- මිශ්රණය හොදින් මිශ්ර වු පසු වැනිලා බිංදු කිපයක් දමා ගන්න.
- අවශ්ය නම් මෙම මිශ්රණයට කජු ද එකතු කර ගත හැකි ය.
- ඉන්පසු මේ මිශ්රණය සුදුසු භාජනයකට දමා අවන් එකේ උෂ්ණත්වය සෙන්ට්ග්රේඩ් 120 - 150ක විනාඩි 15 - 25 තබා බේක් කර ගත හැකිය. නැත්නම් වාෂ්පයෙන් තම්බා ගත හැකියි. (වාෂ්පයෙන් තම්බා ගැනිමේ දි ඊට උච්ත භාජනයක් ද අවන් එකේ බේක් කර ගන්නවා නම් ඊට උච්ත භාජනයක් ද භාවිතා කරන්න.)
No comments:
Post a Comment