පෝෂණ ගුණයෙන් ඉහළ මුං ඇට අපේ එදිනෙදා කෑම වේලට එක්කර ගමු.
අද අපි ඔයාලට ගෙනවා තවත් රසවත් කෑමක්. ඔයාලා රස විදලා ඇති නේද මුං ඇට කිරිබත් ඒත් මේ මුං ඇට කිරිබත් නම් නෙවෙයි. මේ කිරි මිශ්ර නොකර හදා ගන්න මුං ඇට බත්. මුං ඇට වාගේ ධාන්ය පෝෂණ ගුණයෙන් වැඩි නිසා අපේ එදිනෙදා කෑම වේලට එක් කර ගන්නවා නම් හොදයි. කුඩා ළමුන් මෙන් ම වැඩිහිටියන්ද ධාන්ය වර්ග කෑමට වැඩි ප්රියතාවයක් නොදක්වන නිසා මේ මුං ඇට බත ඒ අයට ඉතාමත් ප්රයෝජනවත් වෙයි.
මුං ඇට බත්
අවශ්ය ද්රව්ය
- මුං ඇට ග්රෑම් 100 ක්
- සම්බා හාල් කිලෝ 1/2 ක්
- වතුර ලීටර් 1 ක්
- පදමට ලුණු
සාදන ක්රමය
- මුං ඇට සෝදා වතුර බේරාගන්න.
- මුං ඇට කබලේ බැදගෙන කොටා පියලි කර ගන්න.
- ඒවා සාස්පානකට දමා සෝදා ගරාගත් හාල් ද ලුණු සහ වතුර ද එකතු කරන්න.
- හාල් තැම්බෙන තුරු මදගින්නේ පිසගන්න.
No comments:
Post a Comment