රුලං පුඩිම
අවශ්ය ද්රව්ය
- රුලං කෝප්ප 3/4 ක්
- කිරි කෝප්ප 3 1/2 ක්
- සිනී කෝප්ප 1/2 ක්
- රටඉදි අවශ්ය පමණ
- මුද්දරප්පලම් අවශ්ය පමණ
- කජු ස්වල්පයක්
- වැනිලා තේ හැදි 1 ක්
- කුඩු කරගත් එනසාල් තේ හැදි 1/2 ක්
සාදන ක්රමය
- කිරි සාස්පානකට දමා නටවා ගන්න.
- රටඉදි ඇට ඉවත් කර සිහින් කැබලිවලට කපා ගන්න.
- කිරි නටවා ගත් පසු එයටම සිනී,කපා ගත් රටඉදි,වැනිලා සහ එනසාල් මිශ්ර කර ගන්න.
- ඉන්පසු රුලං එම මිශ්රණයටම දමා ලිපේ තිබියදිම හොදින් කලවමි කර ගන්න.
- ඉන්පසු එම මිශ්රණය ඝනවී හැදි මිටක ඇලෙන තෙක් හැදි ගා ගත් පසු මිශ්රණය නිවෙන්නට තබන්න.
- ඉන්පසු අතුරුපස බදුන්වලට දමා ඊට උඩින් මුද්දරප්පලම් හා කජු එක්කර ගන්න.
No comments:
Post a Comment