වේල්ලවැහුම්
අවශ්ය ද්රව්ය
- සීනි ග්රෑම් 100 ක්
- පොල් බෑයක පොල්
- පිටි ග්රෑම් 250 ක්
- ලුණු අවශ්ය පමණ
- කහ කුඩු ස්වල්පයක්
- වතුර අවශ්ය පමණ
සාදන ක්රමය
- මුලින් ම පැණි පොල් මිශ්රණය සදා ගැනිම සදහා සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා සීනි ටිකක් දමා මදක් කරවෙන්න හරින්න.
- ඉන්පසු එය රන්වන් පැහැ වේගෙන එන විට වතුර ටිකක් දමා ගන්න.
- ඉන්පසු ඉතිරි සීනි ටික ද දමා ගෙන වතුර අවශ්ය පමණ දමා උණු කර ගන්න. ඉන්පසු පැණි මිශ්රණය හොදින් උණු වු පසු ලිපෙන් බා ගන්න.
- ඉන් පසු පිටි මිශ්රණය සෑදීම සදහා මුලින්ම පිටි ටික පෙනෙරයකින් හලා ගන්න.
- ඉන්පසු සුදුසු භාජනයක් ගෙන පිටි ටික ටික දමා වතුරෙන් දිය කර ගන්න. කැටි නොසිටන සේ හොදින් දිය කර ගන්න.
- ඒ අතර තුර ලුණු හා කහ කුඩු දමා හොදින් මිශ්ර කර ගන්න.
- පිටි මිශ්රණයේ පදම තෝසේ පදමට සමාන ලෙස සකසා ගන්න. (දියාරෑම නැති උකු ගතියක් වන ලෙස)
- ඉන්පසු තැටියක් ලිප තබා තෙල් ස්වල්පයක් තවරා පිටි මිශ්රණය හැන්දකින් සෙමින් වක්කර තුනි කර ගන්න. (තෝසේ වක්කරන ලෙස)
- ඉන්පසු එය පිච්චුන පසු ලිපෙන් ගෙන පෑණි ස්වල්පයක් දමා රෝල් කර ගන්න.
- මෙලෙස පෑණි දමා සකස් කර ගත් පසු කෑමට ගත හැකිය.
No comments:
Post a Comment