Search This Blog

Thursday, October 31, 2019

වේල්ලවැහුම් (පෑන් කේක්)

වේල්ලවැහුම්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 
  • සීනි ග්‍රෑම් 100 ක්
  • පොල් බෑයක පොල්
  • පිටි ග්‍රෑම් 250 ක්
  • ලුණු අවශ්‍ය පමණ
  • කහ කුඩු ස්වල්පයක්
  • වතුර අවශ්‍ය පමණ
සාදන ක්‍රමය 
  • මුලින් ම පැණි පොල් මිශ්‍රණය සදා ගැනිම සදහා සුදුසු භාජනයක් ලිප තබා සීනි ටිකක් දමා  මදක් කරවෙන්න හරින්න.
  • ඉන්පසු එය රන්වන් පැහැ වේගෙන එන විට වතුර ටිකක් දමා ගන්න.
  • ඉන්පසු ඉතිරි සීනි ටික ද දමා ගෙන වතුර අවශ්‍ය පමණ දමා උණු කර ගන්න. ඉන්පසු පැණි මිශ්‍රණය හොදින් උණු වු පසු ලිපෙන් බා ගන්න.
  • ඉන් පසු පිටි මිශ්‍රණය සෑදීම සදහා මුලින්ම පිටි ටික පෙනෙරයකින් හලා ගන්න.
  • ඉන්පසු සුදුසු භාජනයක් ගෙන පිටි ටික ටික දමා වතුරෙන් දිය කර ගන්න. කැටි නොසිටන සේ හොදින් දිය කර ගන්න.
  • ඒ අතර තුර ලුණු හා කහ කුඩු දමා හොදින් මිශ්‍ර කර ගන්න.     
  • පිටි මිශ්‍රණයේ පදම තෝසේ පදමට සමාන ලෙස සකසා ගන්න. (දියාරෑම නැති උකු ගතියක් වන ලෙස)
  • ඉන්පසු තැටියක් ලිප තබා තෙල් ස්වල්පයක් තවරා පිටි මිශ්‍රණය හැන්දකින් සෙමින් වක්කර තුනි කර ගන්න. (තෝසේ වක්කරන ලෙස) 
  • ඉන්පසු එය පිච්චුන පසු ලිපෙන් ගෙන පෑණි ස්වල්පයක් දමා රෝල් කර ගන්න.
  • මෙලෙස පෑණි දමා සකස් කර ගත් පසු කෑමට ගත හැකිය.

No comments:

Post a Comment

සව් කිරි

සව් කිරි   අවශ්‍ය දුව්‍ය සව් ඇට මේස හැදි 4 යි පොල් කිරි කෝප්ප 2 යි සීනි මේස හැදි 3 යි වියළි මිදි මේස හැදි 1 1/2 යි ලුණු ස්වල්...