දුන්තෙල් බත්
අවශ්ය ද්රව්ය
-
සම්බා හෝ බාස්මතී කිලෝ 1 යි
-
ස්ටොක් සාරය (මස් තැම්බු වතුර) ලීටර් 1 යි
-
ඩ්රිපිං ග්රෑම් 100 යි
-
බොම්බයි ලුනු ගෙඩි 6 යි
-
එනසාල්, කරාබු නැට්, ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1 බැගින්
-
රම්පෙ, කරපිංචා, ලුණු ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
-
එනසාල්, කරාබු නැට්, ගම්මිරිස් කුඩු ආදිය තුනී රෙදිකඩකින් පොට්ටනියක් කර බදින්න.
-
ඩ්රිපිං ළිප තබා නටවා බොම්බයි ලුනු, රම්පෙ, කරපිංචා ආදිය තෙලේ බැදගන්න.
-
ඊටම ස්ටොක් සාරය එකතු කර තෙම්පරාදු කර ගන්න.
-
මිශ්රණයට හාල් එකතු කර කුලුබඩු පොට්ටනිය ද දමා ස්ටොක් සාරයෙන් බත මෙළෙක් වනතුරු මදගින්නේ පිසගන්න.
සම්බා හෝ බාස්මතී කිලෝ 1 යි
ස්ටොක් සාරය (මස් තැම්බු වතුර) ලීටර් 1 යි
ඩ්රිපිං ග්රෑම් 100 යි
බොම්බයි ලුනු ගෙඩි 6 යි
එනසාල්, කරාබු නැට්, ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1 බැගින්
රම්පෙ, කරපිංචා, ලුණු ස්වල්පයක්
- එනසාල්, කරාබු නැට්, ගම්මිරිස් කුඩු ආදිය තුනී රෙදිකඩකින් පොට්ටනියක් කර බදින්න.
- ඩ්රිපිං ළිප තබා නටවා බොම්බයි ලුනු, රම්පෙ, කරපිංචා ආදිය තෙලේ බැදගන්න.
- ඊටම ස්ටොක් සාරය එකතු කර තෙම්පරාදු කර ගන්න.
- මිශ්රණයට හාල් එකතු කර කුලුබඩු පොට්ටනිය ද දමා ස්ටොක් සාරයෙන් බත මෙළෙක් වනතුරු මදගින්නේ පිසගන්න.
No comments:
Post a Comment